NIEUWS

P!T mobiel


Sinds deze week rijdt er een heuse PIT-mobiel in onze gemeente! Op weg om input op te halen voor ons raadslid en de burgerleden. Mocht u ideeën hebben, schroom dan niet om een briefje onder de ruitenwisser te leggen. We nemen dan contact met u op!

Team PIT (09 maart 2024)

Een drammertje zijn, is niet altijd negatief!

Onze Erwin heeft onlangs in de Mijn Gazet een betoog geschreven over de onwenselijkheid van het steeds samen aanbieden van raadsvoorstellen, die weinig tot niets met elkaar te maken hebben.  Wij noemen dat bij P!T een packagedeal. In de raad heeft Maud daar ook verschillende keren haar zorgen over uitgesproken, zeker in het kader van kostenbeheersing en de donkere wolken die er dreigen aan te komen op het gebied van financiën in 2026-2027. De volhouder wint, bleek 26 oktober jl. Het college heeft toegezegd deze packagedeals onder de loep te nemen en waar mogelijk niet meer aan te bieden. Ze willen de raad nog beter in stelling kunnen brengen.

Wateroverlast Limbricht




Onze Laila stelde begin oktober 2023 aan het college terechte vragen over de wateroverlast die er met regelmatig plaatsvindt in Limbricht. Lees hier haar vragen en de antwoorden die er door het college van Sittard-Geleen zijn gegeven.



Pieter Omtzigt neemt deel aan de verkiezingen in november 2023

En dat vinden wij bij PIT heel goed nieuws! Want ook wij pleiten sinds dag 1 ervoor dat het anders moet in de politiek. Hoe we met elkaar omgaan en ook, voor wie we het doen. Dat betekent dat je over je ego heen moet stappen en dat je moet kijken naar het grote belang. Voor onze samenleving. Voor u en ik. 

We verheugen ons nu al op de verkiezingen van november 2023!

(foto: Stichting Jas.nl)

Ondersteuning

voor de fractie


Sinds 01 juli 2023 wordt onze fractie versterkt door Stef Jansen uit Geleen. Stef is onze fractieondersteuner en hij zal vooral voor ons actief zijn op het gebied van sociale media, website en PR. Door Stef bij PIT te betrekken is het voor ons als raadslid en burgerleden mogelijk om meer tijd in echte politieke zaken te steken. Welkom Stef!

Teambuilding met Obama

Afgelopen maandag 1 mei 2023 vertrok onze raadsfractie richting Amsterdam om de koning van de speech live in actie te zien. Waar de gastspreker in dit geval niet de weg naar Geleen wist te vinden, draaiden we de rollen om en zochten wij hem op. Aan de hand van vele voorbeelden gaf de oud-president van de Verenigde Staten  zijn visie op leidinggeven weer, waarbij de actualiteit uiteraard niet ontbrak. Een bijzondere dag die we niet snel zullen vergeten.

Wat als er ook nog een andere mogelijkheid is voor het ESCS terrein?

Ons voorstel om scenario 2 & 3 te combineren

Onlangs stond de invulling van het voormalige ESCS-terrein weer ter discussie. Gaan we voor alleen maar natuur, komt er een ECO-vakantiepark of gaan we voor het scenario van Schwienswei, die op haar eigen wijze een voorstel heeft voor een economische invulling waarbij aandacht voor natuur een grote rode draad is.

Wij als PIT zagen meer overeenkomsten dan verschillen bij scenario 2 en 3 (Schwienswei variant) en hebben de wethouder in het debat gevraagd te kijken of er geen mogelijkheden zijn om variant 2 en 3 te combineren. Wethouder Houtakkers reageerde positief op ons standpunt.

PIT is van mening dat men waar mogelijk ook in de politiek naar kansen en overeenkomsten moet kijken. Wij geloven dat met een dergelijke blik op zaken veel meer mogelijk is voor onze mooie gemeente.

Tijdelijk nieuw burgerlid

Sinds 30 maart jl. versterkt Rens Rekko ons PIT team als burgerlid. Rens is woonachtig in Geleen en is 19 jaar. Rens studeert Engineering aan Hogeschool Zuyd. Daarnaast is hij actief lid van de scouting. 

We wensen Rens van harte welkom en natuurlijk veel succes en een leerzame tijd toe in onze gemeenteraad.

(april 2023)

P!T ziet 'het licht'

10 september 2019

P!T staat voor politiek, innovatief en toegankelijk. Een nieuwe partij die het anders wil gaan doen. En dan met name in de opzet van de partij. Tevens willen we ook in de communicatie naar elkaar een verandering te weeg brengen omdat wij geloven dat dit de basis is voor een goede samenwerking met elkaar. Intern en extern.
Uiteraard beschikt P!T nog niet over een uitgewerkt programma; daar wordt de komende tijd wel hard aan gewerkt. Een aantal basisvoorwaarden waar P!T in ieder geval voor staat, vindt u hieronder kort beschreven:
 

  • Om een team te vormen heb je deskundigheid nodig. P!T wil een team vormen met mensen die op een bepaald vlak kundig zijn. Kennis van politiek is fijn, maar zeker geen must. Alle teamleden brengen hun kennis bij P!T in en delen deze met hun collega’s. Zo voorzien we elkaar van belangrijke informatie. Wij denken op deze wijze bij te kunnen dragen aan het maken van verstandige en weloverwogen besluiten en keuzes voor onze gemeente Sittard-Geleen.
  • We richten ons op wat goed gaat en wat beter kan. We richten ons op de toekomst. P!T wil niet te lang terugkijken naar het verleden. Soms is dat handig maar meestal is terugkijken niet goed om vooruit te komen. De blik naar voren zegt P!T, want daar moeten we naar toe.
  • Samen werken is een must. Over je partijgrenzen heen stappen. Samen met inwoners, andere partijen en bestuurders goed beleid maken voor de stad. Dat samenwerken gebeurt in de ogen van P!T nu nog te weinig, maar zou veel vaker moeten. Samen met anderen. Dat wil P!T.


U vraagt zich misschien af waar P!T op dit moment mee bezig is?
We zitten niet stil, ook al merkt u er nu nog niet zoveel van. P!T is in gesprek met de gewone man en vrouw, mensen die niet meteen actief betrokken zijn bij de lokale politiek. We voeren die gesprekken om te kijken welke thema’s leven onder de inwoners. Om te zien waar behoefte aan is voor toekomstig beleid. Deze gesprekken kosten tijd maar leveren o zo belangrijke informatie voor ons op. Informatie die P!T zal gebruiken als basis om straks een degelijk en zorgvuldig programma te schrijven. Een programma waarin velen zich kunnen herkennen.

Een programma waarvan P!T verwacht dat inwoners zich in grote lijnen in kunnen vinden. De aftrap is genomen en P!T is onderweg. Onderweg naar maart 2022 om de inwoners van onze gemeente Sittard-Geleen de kans te geven om voor een andere richting te kiezen.

Het kan echt anders! Sta open voor P!T


Share by: